( gee | 2021. 12. 06., h – 00:01 )

Teny, hogy ezt a modszert az Apple tette lehetove

Nem

es valoszinu, hogy a "barmilyen hasonlo cucc" kategoria jelenleg ket halmazbol: gagyi kinai semmire sem hasznalhato eszkozok es professzionalis megoldasok (konnyen lenyomozhato).

A legtöbbet az ember megveszi bárhol, létrehoz egy accountot egy eldobható email címmel egy prepaid (burner) okostelefonra feltolja az alkalmazást és kész. Az nem lesz lenyomozható, hogy ki vette meg (mert sokat vesznek az emberek és nem tudni, hogy a sokból pont melyik kihez került), az eldobható email címet nem feltétlenül tudják lenyomozni (feltételezem, hogy lehet manapság még igazolvány fotó feltöltés nélkül email címet regisztrálni, max. egy telefonszám vagy még az se kell hozzá). A telefonszám alapján nem tudják az embert megtalálni.

Feltételezem, hogy apple airtaggel, és prepaid iphone-nal is ugyanúgy el lehet játszani ezt*, mint egy chipolóval, tile-lal és hasonlóval és prepaid akármilyen telefonnal.

* nem emlékszem, hogy apple id készítéshez meg kell-e valóban személyhez köthető személyi adatot adni bizonyítékkal. Ha igen, akkor majd vesznek egy lopott jogsit és azzal regisztrálnak, aztán csókolom.