( influencer | 2021. 11. 30., k – 17:27 )

"GPT+UEFI-nél maradva az első Win11-nek odaadod az egész lemezt. A lemezkezelővel zsugorítod a C-t amekkora kell (80-100 GB?). Aztán csinálsz a második 11-nek másik rendszerpartíciót (80-100GB?). Telepítéskor azt adod meg neki, a többit meg találja szerintem (efi/boot, recovery, hidden, stb)."

Jelenleg is kb ilyesmi történt. A boot manager hiába rejti el vagy aktiválja a GPT részeket, a Windows 11 rosszul viseli. (Gyakorlatban mivel még nem értem teljesen az UEFI működést, ez a fő ok, nem a Windows.)

Közben annyit találtam, hogy a UEFI alapú boot manager el tudja rejteni a többi OS bootolásához szükséges fájlokat (átnevezi a mappát) és akkor nem látják egymást. Ki fogom próbálni, hogy megoldás vagy sem.

Tehát akkor OSenként kell egy EFI partíció? Lehet ez a baj, hogy most a kettő darab Windows 11nek 1 darab EFIje van.

Ha jól működik a kettő Windows 11 között a váltás, akkor jön majd a Linux, de így fogom megvalósítani, ahogy írtad, köszönöm.

 

Most a Windows 11 indításakor dobja fel, hogy van 2 Windows, ha az elsőt indítom. Ha az elsőt indítom, elindul az első Windows 11.

Ha a másodikat, akkor újraindul.

Ezután ha a boot managerből a második Windows 11et indítom, akkor így elindul. Tehát egy reboot az ára, hogy átlépjek, ez plusz maximum 1 perc, de ez így nem szép megoldás.

Ha újra az első Windows 11 kell, az indul, kiválasztom az elsőt a Windows boot managerben is, és működik. A másodikra váltás a macerás.