( gergov | 2021. 11. 27., szo – 08:34 )

Akkor beallok en is az ertetlenkedok soraba: miert vagy ebben ennyire biztos? Attol, hogy a szolgaltatok tobbsege GPON halozatot epit, meg nem kell feltetlenul ennek is annak lennie. Ha epitettek kulon szalat mindenkihez, akkor lehet sima ethernet, ha nem, meg akkor is lehet GPON helyett GEPON.

Egyebkent a linkelt eszkoz leirasbol beidezem en is:

"Der XON1300 ist ein Gigabit Ethernet Switch für Punkt-zu-Punkt FTTH Netze mit 4 Ethernet Ports und 1 optischen WAN Port. Neben der optisch/elektrischen und elektrisch/optischen Wandlung von Gigabit Ethernet Datenverkehr ist der XON1300 mit einem optischen Breitbandempfänger, zur Terminierung optischer CATV Signale"

Nem tudom, hogy beszelsz-e nemetul, de ez azt jelebti, hogy a keszulek egy pont-pont FTTH halozatokhoz valo ethernet switch egy optikai WAN es 4 LAN porttal. A gigabit ethernet forgalom optikai/rez atalakitasa mellett tud fogadni optikan kuldott szelessave kabeltv adast is (az a technologia, amiert mostanaban epp cseszegetik a digit).

Kombinalva azzal, hogy a kerdezonek azt mondtak, viheti a sajat cuccat, csak diktaljon be egy MAC cimet, szerintem megiscsak lehet, hogy nem GPON lesz ez.