( Toma_ | 2021. 11. 26., p – 20:38 )

Sajnos soha nem használtam A/B slotos telefont, de úgy tudom, hogy 2 boot partíció van, azaz elvileg csak slotot kell majd váltani, mivel a /data változatlan marad, de ez csak sejtés.

Teljesen más az egész, nekem kell hozzá egy LOS-7 telepítés (illetve már csak image), és arra ment (megy) rá a Sailfish. Itt meg valami Sony software binaries kell csak, és a gyári Android 10. A Sailfish telepítőt nem néztem meg, de nálam a /data-ra teszi azaz nem érint semmit (illetve már azt is image fájlból használom, így mehet akár SD-re is, vagy belső tárhelyre). Szóval elvileg csak a boot.img változik az XZ3-on, meg a software binaries kerül a systembe.

Ezek alapján először mindkét slotot el kell indítani, meg valami "introduction assistant" izét is (Sony telefont se unlockoltam még), aztán a readme-t is elolvasni, és a flash utasításokat követni (de csak találgatok, sorry :( )   : 

"It's just important to boot on both slot the newest stock rom once and go though the introduction assistant before you move to custom roms the first time. You don't need to repeat it again after you was on a custom rom.

Background is, that the newest stock rom from mid 2020 updates your hidden partitions, hardware firmware like touch screen (not the kernel driver), your bootloader and the firmware of your baseband and some stuff of that is splitted in A/B."