( YleGreg | 2021. 11. 19., p – 10:01 )

Trey, akkor szerinted is legyen nepszavas arrol, hogy mi legyen a kotelezo szovegszerkeszto az informatikusok szamara? En remelem, hogy a demokracia mukodni fog, es az okos emberek a Winword mellett teszik le a voksot, elvegre a bolond is tudja, hogy mennyivel fejlettebb mint a vim.

Ki dontson? Aki ert hozza, vagy aki tudja, hogy mirol beszel, es nem az oriadplakatokrol meg a propagandabol tanulta meg a helyes valaszt?

Ez utobbi nem vicc, a Brexit nepszavazas a pelda ra, hogy milyen jo amikor biorobotokat hasznalnak szavazogepnek, amikor a fogalmatlan es manipulalt emberek olyan dologban "dontenek" amihez nem ertenek.

Ugyanitt szerintem lehetne nepszavazas arrol is, hogy egy hid, egy auto, vagy egy gyogyszer biztonsagos-e, sokkal olcsobb lenne mint a tervezo mernok garda orabere, a toresteszt, vagy a hosszu tesztelesi idoszak, raadasul akinek tobb penze van az emberek meggyozesere, az elore tudhatja, hogy bizonsagos lesz-e az adott hid, auto, vagy gyogyszer. Hiszen az emberek szavaztak rola, es szerinted ez mervado. Ugye?