( gergov | 2021. 11. 15., h – 11:42 )

Bár nem tudom, hogy hogyan kapcsolódnak az indiai informatikusok a témakörhöz, de való igaz, lehet, hogy azért érzem ezeket a problémákat kevésbé súlyosnak, mert viszonylag jó pozícióm van a versenyben.

Bírom ezt az ovis hozzáállást, amikor mindenki a másikra mutogat, hogy majd én is, ha ők is. Nem tudom, hogy figyeltél-e, de pont azért születtek ilyen-olyan kibocsátással kapcsolatos megállapodások, hogy ne ez legyen. Egyébként az általad felsorolt országok között több olyan is van, akik távolról sem "szarnak bele az egészbe", pl. USA, Kína.

Ja, hát van ez így. Távolról sem a liberális média, hanem más források meggyőztek, hogy a klímaváltozás nekem rossz lesz, ezért támogatom a lassításáért tett erőfeszítéseket. Azt is értem, hogy nincs ingyen ebéd, és ez egyelőre drágább (bár közel sem biztos, hogy ez örökre így marad), mint a jól bejáratott hagyományos energiaforrások, ipari folyamatok. Ezzel már másfél évtizede is így voltam, amikor még távolról sem ez volt a fősodor.

Egyébként értem az aggodalmaid, de szerintem fordítva ülsz a lovon. Ez egy prioritásos feladat, amit meg kell oldani, és a miatta felmerülő egyéb problémákat kezelni, nem pedig fordítva.