( gergov | 2021. 11. 15., h – 10:02 )

Függetlenül attól, hogy az előzmények mik voltak, a mostani áremelkedések azokból a körülményekből következnek, amiket leírtam.

Igen, kiszerveztek sokmindent, de ennek nem a zöldre festés volt az elsődleges oka, az csak egy kellemes mellékhatás. Amiért ez történt, az inkább az olcsósítás, mert az ázsiai munkás egy bögre rizsért is hajlandó volt egy napot dolgozni. Az én és a te jóléted alapja, hogy a világ másik felén vannak emberek, akik hajlandóak olcsón dolgozni, illetve a saját orruk alá pöfögtetni a sok szart, nem törődve a saját egészségükkel.

Próbálj meg visszahozni ide mindent, itteni bérekkel és előírásoknak megfelelve. Na akkor fognak csak ám elszállni az árak. Egyébként az energiaellátást mire szeretnéd alapozni? Milyen energiahordozóból van sok Európában, ami szükségtelenné tenné az importot?

Én meg azon döbbenek meg mindig, hogy emberek mennyire képtelenek végiggondolni az ilyen ötletek következményeit. Nem mondom, hogy ne lehetne megcsinálni, de messze nem olyan rózsaszín, mint amilyennek lefestitek.