( gergov | 2021. 11. 14., v – 15:22 )

A felvezetogyartas befektetesigenyes iparag, egy-egy gyartosor kiepitese nagyon koltseges es idoigenyes, ezert jellemzoen csak annyi kapacitas van belole, amennyire igeny is, boviteni pedig nem megy meg honapos tavlatban sem.

A jarvany elejen kb. mindenki gazdasagi visszaesesre szamitott, ezert visszamondtak egy csomo megrendelest, igy valamennyi idoszak kieesett a termelesbol. Az otthon ulo nep viszont hamar elkezdett kutyuket vasarolni, es a jarvany kozepen a tomegkozlekedes sem bizonyult kulonosebben vonzonak, ezert az autok iranti kereslet sem csokkent a vart mertekben.

Ezt most meg megfejelik azzal, hogy a korabban just in time rendszerben mukodo gyarak (reggel 8-kor bejon a chip a kapun, 9-kor beepitik) elkezdtek keszleteket felepiteni, ezert nagyobb teteleket rendelnek, mint amire igazabol szukseg lenne.

A kriptopenzes hulyeskedesrol meg mar ne is beszeljunk...

Az elso bekezdes okai miatt a gyartok az atmeneti igenynovekedesre nem igazan akarnak boviteni, es ha megis, akkor is eves tavlat, mire az uj sor uzembe allhat. Ezert vagyunk most ott, ahol.