( asch | 2021. 11. 09., k – 10:37 )

Szerkesztve: 2021. 11. 09., k – 10:39

Lazán kapcsolódik: https://index.hu/kulfold/2021/11/09/ablaktalan-kollegium-valtotta-ki-a-…

(Szerk.: aki nem akarja elolvasni, annak is érdemes legalább a kép miatt rákattintani. Vigyázat! Aki ezt a képet és a hozá tartozó koncepciót megnézi, az könnyen hinni kezdhet az úgynevezett Lizard-people konteóban :-)

"A kollégiumi szobáknak a tervek szerint nincsenek ablakai, az épület homlokzatán azonban persze vannak, és természetes fénnyel árasztják el a közösségi tereket."

"Az én pénzem, az én tervem

Charlie Munger amellett, hogy az ingatlanguru Warren Buffett jobbkeze, amatőr építész. Nincs formális képzettsége ezen a területen."

"„Az építészet egy olyan terület, ahol az ízlések változnak, és mindenki azt hiszi, hogy szakértő. És két építész soha nem ért egyet semmiben” – idézte a műkedvelő tervezőt a CNN."

 

Én mondjuk nem vagyok építész, de ismerek párat és ők azt mondták nekem, hogy természetes szellőzés és fény nélkül maximum raktár vagy gépészeti helységet tervezünk. Tudom, ma már nem mindenhol divat a szellőztetés, mert gépi légcsere van, de ez akkor is beteg. Az "én pénzem, az én tervem" kijelentés jól példázza, hogy bizony egyesek a pénzükkel felelőtlenül visszaélnek. Legalábbis ha ez megvalósul és mondjuk depressziós beteggé teszi a bennlakókat, akkor az nem csak ennek az őrültnek a lelkén fog száradni, hanem azokén is, akik ezt hagyták megvalósulni.

 

Össze kellene bútoroznia Klaus Schwab-bal, aki akár mondhatná is:

"Zou will live in a pod, eat zhe bugz and own nothing. But zhou will be happy!"