( end | 2021. 11. 08., h – 09:31 )

Szerkesztve: 2021. 11. 08., h – 09:34

"Minden alkalommal, amikor vissza kell mennem, nyissa meg az "Alapértelmezett alkalmazások kiválasztása fájltípus szerint" képernyőt, várja meg, amíg a lista betöltődik, és módosítsa a típusokat. Valamilyen módot kell találni ennek a javítására. Az őrületbe kerget."

Azért, az 1511-es, (nekem első tartósan használt Win 10-es,) óta ez fennálló probléma. Soha nem javították és csak szándékos lehet, mert van annak értelme, hogy az összes "modern UI app" priorizálva van az alapértelmezettség szintjén. (Miért is dolgoznának a fejlesztők, mondjuk egy kép-megjelenítőn, ha a kutya sem használja?

Megoldották, hogy időnként random visszalövik, hátha muszáj lesz használni valakinek, aki nem tudja a beállításokat hol keresse, ellenőrizze.) Persze aki mondjuk, "képnézni", képeket menedzselni LightRoom-ot, használ annak ez elég gyorsan kiderül!

Azt a kérdést soha nem teszik fel maguknak, miért nem elégedett a felhasználók jó része a saját fejlesztésű megoldásaikkal. Éppen nem nekik kéne a legjobb szoftvereket fejleszteni Windows-ra, - hiszen ha valakinek az MS fejlesztőinek, ismernie kell a rendszer által kezelt erőforrások legjobb, leggyorsabb elérhetőségét. Miért is nem megy ez nekik? (Igaz, akkor mi lenne a külsős, fizetős szoftver fejlesztésekkel? Mondjuk azok készítenének funkció-gazdagabb fejlesztéseket. - Mert az oprendszer-gazda fejlesztéseinek talán elég ha gyors és stabilan használható a némiképp fapados a "cucca". De legalább gyors legyen és korrekten működjön. Lehet sokunknak elég lenne és nem kéne akkor pl. ACDsee-re cserélni, vagy persze vannak jobb ingyenes alternatívák is.)

Miért csak a "design-rongálás" van napirenden kb. 5 éve már, - de legalább az következetesen, - funkció-frissítésenként?

Vagy felejtsék a "sallangokat" és mondják ki azt, hogy ők csak az oprendszer erőforrás-kezelésével foglalkoznak! (Nekem ez elfogadhatóbb lenne végre, mert azt soha nem éreztem, hogy optimalizáltabb lenne a következő "fejlesztett" verzió.., de soha.)

A 24 szálon dolgozó munkaállomás-"erőgépeken" sem látom évek óta a Windows "mozgékonyságát" javulni, - a kevés szálon dolgozókéhoz képest, - azaz, számomra a "látványos" fejlesztőmunkát. - A "látványos" alatt ők mindig a designt értik, valaki felvilágosíthatná a csapatot e hibás felfogásról végre. (Pusztán a látványelemek változása talán a színpadi művek megjelenítésénél, az artban vagy filmeknél  jelenthetnek valódi fejlődést, nem a szoftvereknél.)