( Nyosigomboc | 2021. 10. 30., szo – 20:47 )

Fogok egy virtualis gepet (virtualbox, qemu, mindegy, utobbit talan egyszerubb modositani), feltelepitek ra egy olyan OS-t, amit tamogatsz, lesz neki MAC addresse, HDD-nek valami azonositoja, stb. Aztan feltelepitem ra a programodat (kiolvassa az azonositokat, elkuldi, beregisztralja, stb..), szoval lesz egy mukodo VM-em, rajta a mukodo programoddal. Aztan VM-estul az egeszet atmasolom masik 10 gepre. (mondjuk egyszerre csak egy fut kozuluk) Mukodni fog? Szerintem igen. Es elegge realis forgatokonyv.

Masik eset: fogok Win eseten valami terminalservert, (vagy Linux eseten meg egyszerubb), felteszem a programodat, es onnantol aki bejelentkezik ra, tudja hasznalni. Eletszeru? Tippre igen.

A HW azonosito ma mar szerintem semmit nem er. A HW kulcs rettento kenyelmetlenne teszi a hasznalatot (2-es esetben az is korlatozottan ved), nem fogjak megvenni, ha amugy a hardware hasznalatat nem indokolja semmi. Azzal jarsz meg mindig a legjobban, ha valami netes azonositashoz kotod, es valami lenyeges dolgot a server vegez, amit maceras lenne ujraimplementalni, vagy egy return true-val kiutni. Ha nekem kene ilyet csinalni, akkor valoszinuleg utananeznek a Steam masolasvedelmenek, rajtuk keresztul is arusitanam, es az o rendszeruket epitenem be. Ezzel eljut a legtobb potencialis felhasznalohoz (nem csak jatekok vannak naluk), es a specialis igeny miatt valoszinuleg keves embert fog erdekelni annyira, hogy feltorje.

De elegge titkolod mirol van szo, lehet, hogy a te esetedre lenne jobb megoldas is. Ennyi infobol ennyit tudok hozzatenni. A donation gomb, az olyan support, amiert megeri fizetni, a rendszeres update, esszeru ar valoszinuleg praktikusabb megoldas ettol fuggetlenul.