( zZsOlTi | 2021. 10. 28., cs – 10:18 )

"gondolom itt se lesz egyszerubb, nekem pl sokszor tele van a menubar, azokkal a tartalmakkal, amiket megszoktam az elmult 10+ evben, nem akarom, hogy ezek kozul barmi is eltunjon ilyen hulyesegek miatt."

Miért tűnne el? Kikapcsolod a noccs-ot és kész, ésakkor olyan mint régen -> minden lejjebb kerül azzal az X pixellel és a noccs alatt lesz a menubarod. Viszont más esetben -ha nincs fullon a menüd- plusz helyet kaptál, mert a noccs mellett elfér szépen a menü. Igazából az egész hisztit nem értem ezen, mert nem elvettek a helyből, hanem hozzáadtak, amit vagy megszoksz és ki tudsz használni, vagy kikapcsolod ésakkor lesz ott egy fekete sávod, ami semmiben nem különbözik attól, mintha a műanyag képernyő keret lenne ott. 

"Sehol nem latom a hozzaadott erteket, sem itt, sem telefonon."
Pedig van, teljesen jó megoldás a hasznos tartalom maximalizálására. A statusbar legfontosabb dolgai elférnek a noccs mellett, így kb 2-3 sorral több szöveges tartalmad van a kijelzőn, egy sorral több kép van a galériában, stb. Nem szeretném, ha az egész statusbar lejönne a nocss alá.
Az peresze jó lenne, ha kisebb tudna lenni a nocss, dehát a faceID :sóhaj:... Lehetne csepp noccs (szerintem az néz ki a legjobban, ha már kell oda egy kamera), ha hajlandóak lennének beépíteni a képernyőbe a TouchID-t.

Btw nem szoktam nézegetni a vpn állapotot, pedig állandóan vpn-en vagyok, a rotation lock ikonnak meg a létezéséről sem volt fogalmam, most kellett megnéznem, hogy jé, tényleg ott van ha lehúzom a control centert :) Miért kell ezeket állandóan nézegetni? Elfogadom egyébként ,hogy van ilyen igény, és igazán berakhatna az apple egy rendszer szintű noccs elrejtést a beállításokba, dehát nem fog, mert apple :) A xiaomi mi8-amban volt erre 3 opció, kb ilyesmi, nem tudom az apple-nek az ilyen apróságok beépítése a rendszerbe miért okoz ekkora fájdalmat..