( XMI | 2021. 10. 27., sze – 10:24 )

Es egy lecke a Dunning-Kruger hatasrol...

Az egesz okfejtes egy olyan cikkre epul, amit vegig sem olvastal (hint: utolso bekezdes - "emlékeztetett arra, hogy a B/Yamagata törzs csak bizonyos években jelenik meg, majd máskor eltűnik"). Ugye az influenzavirus egy tipikus zoonozis, vagyis ember es allatok kozott atfertozni kepes korokozo. Az, hogy egy adott torzs emberekben "kihagy egy szezont", kb semmit nem jelent, vandormadarakban ettol meg fennmaradhat es kesobb visszafertozhet emberre, neha egy kontinessel arrebb.

Termeszetesen jogos lehet a kritika, hogy akkor a 444 megis minek irta meg a cikket, ha sajat magan belul kb meg is cafolja az egesz alapallitasat... igen.

A masodik resze meg... nos az a korulmeny maradt ki, hogy itt az allam volt az, aki felvasarolta az oltoanyagokat (nalunk pl uzemorvos-szolgaltato ceg jelezte, hogy nem tudjak beadni a szokasos influenzaoltast annak aki jelentkezett ra, mert allamilag le lett foglalva az osszes keszlet, kivetelesen most goto haziorvos es remenykedni, hogy neki majd valamikor lesz keszlete - esetemben nem lett). Az egesz elkepzeles arrol, hogy a vakcinagyarto nyakan marad a keszlet, meg nem lehet eladni... ugy mondanam "papiron" volna benne logika, csak a gyakorlatban kb semmi sem ugy tortent.