( gee | 2021. 10. 27., sze – 04:14 )

Ezzel nem értek egyet.

Simán lehet olyan eset, hogy valami valós volt, de valami miatt nem tudatosult.

Mondjuk dolgoztam egy cégnél, ahol a legtöbb projekt jellemzően 2-3 évig futott. A release manager év elején bekérte azt, hogy az év során tervezett 11 (havonta 1, kivéve december) release-be mi kerül majd. Minden release előtt 1 hónappal code freeze volt aztán 1 hónapon át kézzel tesztelgették a csomagot majd kitolták élesbe.

Szerintem pl. itt az, hogy egy hónapig tart egy release candidate tesztelése, az egy probléma. Vagy ennek folyományaként az is, hogy nem lehet havi 1-nél sűrűbben kitenni dolgokat élesbe.

Az, hogy az agile workstreamek esetén az üzlet azt akarta, hogy a marketinges ötletétől max. 3 hónapon belül élesbe kerüljenek a változások, az pl. felszínre hozta azt, hogy a 3 hónapos engedélyezett időből 4-8 hetet a release team kezében tölt minden változás (ugye attól függően, hogy a code freeze-ek között mikor készült el).

Szerintem ez egy valós és fontos, de addig nem sürgős probléma volt, és nem hiszem, hogy az Agile ezt erősítette, egyszerűen ami addig működgetett, az onnantól kezdve már nem volt igazán megfelelő.

Te hogy látod?