( Caro | 2021. 10. 24., v – 21:35 )

Ritkán értek veled ennyire egyet, már ami a FF-ot illeti. Ahhoz képest, hogy kb. az egyetlen tényleges szabad (nagy cégtől független) böngésző, olyan szinten tojtak folyamatosan a linuxra, hogy hihetetlen. Volt időszak, talán még ma is így van, hogy a windows-os Firefox wine-al futtatva linuxon sokkal jobb teljesítményt adott, mint a linux verzió. Gyorsabban indult, gyorsabban töltötte az oldalakat, stb.

És tényleg bántóan hiányoznak azok a dolgok, amik kiemelnék. Sajnos a techvilágban nem ez az egyetlen ilyen trend, az Apple vonal majmolása mind windows, mind linux részről épp ilyen.

Egyszerűen képtelenek felfogni, hogy a windows-t épp azért szerették, mert bár fizetős, de megadta azt a szabadságot, hogy azt csinálsz a gépeddel, amit akarsz. Volt egy 5%, akinek bejött az OSX, és most inkább OSX-esítik a windowst, mint fordítva. Linux sajnos dettó, még ha nem is annyira a bezárás szemszögéből.

A Firefox a mai napig nem jutott el értelmesen odáig, hogy lokális profil szervered lehessen, pedig az egy igenis killer feature lenne.