( Raynes | 2021. 10. 23., szo – 22:36 )

Pontosan erre gondoltam, hogy cseszik el, meg nem tökéletes. Nem csak ezek, amiket soroltál, hanem a legutóbbi UI átalakítás is ocsmány lett, meg pl. most beletették ezt a buzi Orca olvasójukat (nem lehet letiltani, csak ha az ember újrafordítja nélküle a Firefoxot), ami magával betölti az at-spi és dbus bloat szutykokat, meg pl. egy időben feleslegesen tolták a kretén Pocket-jüket is. Ez a WebExtension is egy merő bránerség, valóban. De ahhoz az ocsmánysági fokhoz, ahol a Chrome-alapú böngészők tartanak, azokhoz képest még mindig egy sokkal kevésbé rossz választás.

A másik alternatíva valóban az operás Presto volt, sajnáltam is, mikor nyugdíjazták, mert ezzel 2 szereplősre szűkült az egész web. Ott volt még az Ínyternet Fosplórör, de az sose volt jó böngésző, csak a MS monopóliuma és tisztességtelen húzásai tartotta el.

Ebben az a szomorú, hogy most látni, hogy a Firefox meg az egész Mozilla is beleáll idővel a földbe, és akkor tényleg minden Google egyeduralom meg Chrome-monopólium lesz.