( bognarattila | 2021. 10. 23., szo – 20:44 )

XPS-sel nincs tapasztalatom, csak belefutottam tesztekbe, azok alapján nem tűnt rossznak (bár tény, hogy kifejezetten nem kerestem XPS tapasztalatra, legfeljebb másik mellett volt összehasonlításnak).

SSD/RAM: nem tudom, hogy USA notebook honnan veszi a Dell gépeket, de szerintem itthoni nagykerből (CHS/HRP/Ingram). Itt tipikusan adott konfigurációk vannak, nyilván Dell alkatrészekkel. Legózást csak úgy tudnak csinálni, ha saját hatáskörben módosítják a konfigot. Ha nem Dell alkatrészt tesznek bele, akkor a gyári garancia nyilván nem lesz érvényes rá. Persze lehet, hogy Dell alkatrészt tesznek bele, de nem tartom valószínűnek. A nagykerekben látszik a pontos konfiguráció, milyen a kijelző stb.

A videókártya TDP-jét sajnos valóban sok helyen nem írják ki, néhol nagyon nehéz megtalálni. A Dell esetén talán egy fórumban találtam meg. A RTX 3060 esetén 115W (G15 i7).

Szerintem itthon nem tudsz konfigurátorral gépet rendelni. Nagykernek lehet leadni egyedi rendelést (azaz kisker is tud egyedileg rendelni), a szállítási idő most bizonytalan.

Ha a G15 nem elég, javaslom, nézz körül a geizhals.at-n. Nagyon jól szűrhető.