( radzeer | 2021. 10. 23., szo – 18:32 )

Dell XPS-t nem vennék. Kicsi a monitor. És egy ismerősömnek volt egy fél évig, ebből négy hónapot a szervizben töltött összességében, használhatatlan hibás volt az egész konstrukció. Tudom, mindennel be lehet szívni, de azért ez lelombozó egy ilyen drága terméknél.

A kérdéses Dell-t most még nézegetem, a notebookchecken írták, hogy pont ami náluk járt, az PWM-vel veszi lejjebb a fényerőt, de alacsony frekvenciával, úgyhogy simán megfájdulhat tőle az ember feje. Most ez nyilván olyan, hogy boltban nem derül ki. A webshopokban nem írják ki milyen a kijelző pontosan. Mivel munkaeszköz, ezért ezt a modellt ilyen kijelzővel nem szeretném - hátha van másik kijelzővel.

Nagy köszönet az infóért! A pofám leszakad, mi az hogy nem érvényes? Azt hittem gyárilag úgy kérik akkor a konfigot. Még a végén más késleltetésű lesz a RAM meg valami gagyi SSD-t tesznek bele :O :O

És az tetszik még nagyon, hogy most olvasgatva láttam olyat, hogy a videókártyák egy név alatt eltérnek. Ez milyen kretén marketinges szar? És hogy explicit ki kéne írni a max TDP-t, mert abból lehet látni hogy milyen. *Sehol* nem látok ilyen adatokat kiírva.

Ja és miért van az, hogy több kijelzőtípusa van egy laptopnak és mind bevan írva. Miért nincs ott a konkrét? És miért nem választhatom ki, hogy nekem melyik legyen? Vagy ha már nem, miért nincs odaírva a konkrét? Ez így nagyon gáz, hogy így működik.

Lehet valahogy Magyarországon kifejezetten a gyártótól venni Asus-t, Dell-t, Lenovo-t, ahol én konfigurálom a gépet?