( bognarattila | 2021. 10. 22., p – 22:29 )

A fiam most nyáron kapott ilyen gépet, előtte jó sok tesztet megnéztem (egyáltalán nem voltam/vagyok jártas játékos gépek terén), leginkább a Youtube volt segítség.

Nyilván nagyon gyors stb, nem tudok róla rosszat mondani, de hát itt azért elég szubjektív dolgokat is kérdezel. Javaslom, minél több teszt videót nézzél meg (sokkal több és jobb van, mint írott cikk), a jobbak sok aspektusra kitérnek.

A költségvetés nagyon nem mindegy, mert nagyon tág a tól-ig. Ez a Dell nagyon jó ár/érték arányban, Asusnak is vannak jobb árú gépeik, de mindkettőnek vannak drágább gépeik is.

Ha teljesítményre és kicsit extrábbra vágysz, akkor következő lépcsőnek az XMG NEO tűnt jó választásnak a tesztek alapján. Ezenkívül a Dell XPS is megfontolandó (kicsit más).

Nagyon fontos, hogy a notebook videó kártyában például egy RTX3060 nem ugyanaz, mint egy asztali RTX3060, ezt újságírók is benézik. A notebookos nyilván sokkal gyengébb.

Azt döntsd el, hogy kb milyen videó kártyára van szükséged, az rendesen leszűkíti a mezőnyt.

Kijelzőben sajnos még csak most jönnek a QHD (vagy minek hívják) felbontások: a 4k felesleges, FullHD kevés. Mindenképpen egy-két jó monitor a megoldás.

CPU: nekem úgy tűnik, hogy a Ryzen most jobb teljesítmény/ár arányban, de nagyon kevés az olyan eset, amikor van választási lehetőséged: más szempontból pont az Inteles jobb, netán csak azt lehet kapni. Ami nincs raktáron, azt vedd úgy, hogy nincs, mert nagyon bizonytalan a szállítás (ahogy mások is írták).

Az USA Notebook oldalon elég pongyola az SSD extra: vedd figyelembe, hogy nem gyári esetén a helyszíni garancia nem fog élni, illetve SSD és SSD között is van különbség, érdemes rákérdezni. RAM dettó.