( hajbazer | 2021. 10. 19., k – 17:47 )

Ami azt fogja eredményezni, hogy a szoftvereket írkáló babzsákfejlesztők még jobban elkényelmesednek, hiszen elég csak odaírni a minimum követelmények mellé egy sort, hogy vegyél új magra licencet, ha szeretnéd, hogy a következő verzió is ugyanúgy fusson, mint az előző. Mellég oda is lehet rakni a Buy Now! gombot, az Intel licenc-boltjába linkelve. Tehát, lényegében az elavulást fogjuk vele gyorsítani. Úgy, hogy egyébként sok kihasználatlan magnyi erőforrást elpocsékolunk azoknál, akik nem vesznek a licencből, mert mondjuk nem tudják, hogy ez így működik és vesznek helyette egy új gépet.

Attól még, hogy vannak vélt előnyei, versenyellenes húzás, monopol törekvés. Kicsit ironikus, mikor a magadfajta fősodratú kapitalisták ezt éljenzik.

Ja igen, az új licenchez majd kell egy Windows-only licenc-manager, meg secure boot, meg TPM-féleség, meg minden szar kötelezően, ami a felhasználói szabadságot lábbal tiporja? Esetleg az Intel Management Engine bloatware spyware kötelező engedélyezése? Milyen felületen tudom majd vajon ezt aktiválni a licencet?