( PDA_FAN | 2021. 10. 19., k – 08:27 )

Válasz vilmos.nagy üzenetére

Ránéztem az authy.com-ra, és nekem ez nem világos, mire is lenne jó. Próbálják magyarázni az egységsugarúnak, és van fenn egy kis videó, amiben arról értekeznek, hogy micsoda nagy veszély, ha online accountokhoz illetéktelenek hozzáférnek, de ettől a videótól sajnos nem világosodtam meg.

Szerintem egy banki account eleve kétfaktoros (vagy ha nem, sürgősen keress másik bankot). A social media oldalakat nem ismerem, de a Google tudtommal szintén tud kétfaktoros azonosítást.

Ha jól értem az itt leírt kommenteket, a PC lokális fiókjára is alkalmazható ez a 2FA technológia. Ennek azonban nyilvánvalóan feltétele, hogy az adott gép online legyen. Na de mi van, ha a laptopot olyan helyen akarom használni, ahol nincs internet kapcsolat? Erre asszongya, hogy:

"Twilio Authy generates secure tokens offline from the safety of your Linux device, this way you can authenticate securely even when in airplane mode."

Ez mennyire biztonságos, hogy offline tokent használsz? Nekem mintha rémlene, hogy az offline tokent is el lehet lopni, és vissza lehet élni vele. Arról nem is beszélve, hogy ugyan a gép fizikai hozzáférését ezzel meggátolhatom, tehát ha például tanár vagyok a suliban, nem piszkálhatják a diákok, de ettől még kaphatok féregvírust, ami szépen elküldi a vizsgakérdéseket :-(

Vessetek a mókusok elé, de nekem ez tényleg csak a gyerekek géptől távol tartására alkalmas megoldásnak tűnik. Bár nem vitatom, hogy sok esetben ezzel a fő veszélyforrást máris sikerül kiiktatni :-)