( nsandoragy | 2021. 10. 18., h – 16:50 )

Mondok egy példát, hátha abból egyértelmű lesz, hogy nekem mi a road presence. Feleségem 18 éves kora óta vezet, volt hogy egy munka miatt egy év alatt 70k-t vezetett, rutinos, szerintem jó sofőr. Ennek ellenére számtalan diszkriminációval találkozott az úton, amikor a kis bilizöld Suzuki Swift 3-ban ült, ezeknek egy része félelmet keltett benne.

Szar autó a Swift? Nem, én jó emlékekkel gondolok vissza rá, olajcserén kivül nem kellett hozzányúlni évekig és tartotta az árát. Viszont objektiven nézve az autós hierarchia aljához tartozik és ezért tapasztalat alapján: tolják le az útról, 15 éves lepattant retek bmw-k "Suzuki a TI autótok" táblával fékpróbázzák, kamion/teherautó akkor is veszélyesen előzi, ha 90-el megy és ha nem lassit vissza, akkor az utánfutó elviszi. Városon belül lámpa nélküli kanyarban soha nem engedik ki, stb.

Ahogy fent is mondtam - átlagember lévén -, nem preztizsre gondolok ez alatt, hanem egy kis tartásra a parasztokkal szemben. Nekem jó lenne bármelyik ezután felsorolt, de errefelé a Vitara az "szutyuki", a Kia "papirautó" a Dacia meg "román lovasszekér".