( mark7 | 2021. 10. 18., h – 00:15 )

Van egy rossz hír nektek, a történelemoktatás 80%-a hazugság. Értelmes ember már az iskolában is érezte, hogy valami zavar van az ERŐ-ben történelemórán.

Valamint az inkvizíció annyira light-os ítéleteket hozott, hogy még a köztörvényesek is könyörögtek, hogy az inkvizíció bírósága ítélkezzen felettük.

Mondjuk akkor még nem voltak jogvédők, érzékenyített bírók,már lopásárt is kézlevágás vagy akasztás járt, ahogy az 1800-as években a vadnyugaton lólopásért szintén.

Habár a propaganda azt terjeszti, hogy milliókat börtönöztek be és kínoztak meg, összesen, egész működése alatt hétezer ügyet tárgyalt a spanyol inkvizíció. A gyanúsítottak két százalékát kínozták meg.

Vesd össze ezt az 50-es évek Andrássy úti kínzásainak 110%-val, meg a Gulaggal.

„6. Az inkvizíció kegyetlen kínzásairól szóló történetek és a szörnyű börtönviszonyokról szóló mesék hamisnak bizonyultak. A legjobb börtönei éppenséggel az inkvizíciónak voltak Spanyolországban. A források azt mutatják, hogy a világi bíróságok és világi börtönök fogvatartottjai azért követtek el blaszfémiát, hogy átkerüljenek az inkvizíció börtöneibe és így elkerüljék a világi börtönök rossz bánásmódját.

https://mandiner.hu/cikk/20170703_angelo_stagnaro_a_kegyetlen_spanyol_i…