( render_elek | 2021. 09. 27., h – 19:18 )

Mit takar a kisebb Commodore gyűjteményed?

 

Nagyon keveset :) C64 II (Mariahilfer Straße edition ;) ) + DR1000 Ezen tanultam a Basic-et. Lemezmeghajtóra nem futotta.

Amik később kerültek hozzám:

1802

C16 (magyar ékezetes ROM) + 1531

C+4  1-2 billentyű hiányzik. Nagyon imádtam a beépített office-t.

Amiga 500 "nemplus" + 512 bővítés Hófehér, sértetlen garimatricával. Legutóbb kicsit füstölt, azóta nem mertem elindítani.

3 db 1541 Az volt az elképzelés, hogy Ford Fairlane-ben lévő adatvédelmet megcsinálom floppyn (ott 3 cd volt, csak együtt volt visszafejthető az adat) Addig el is jutottam, hogy készítettem kábeleket és sorba fűztem őket. Működött is mindegyik, de a programozáshoz nem volt időm hozzáfogni :)

Philips BM7502 zöld (bár ez nem Commodore)

Nagyon vágytam egy 128D-re is.. majd egyszer lesz az is :)

Játszani keveset játszottam, az említetten kívül még a Thunderbirds-et próbáltuk a haverokkal, de nem értünk a végére, pedig jegyzeteltünk bőszen :) valamint a Matchpointot

Családban a Fort Apocalypse volt sikeres meg az Out run?! és a Speed King.

Egyik havernak meg volt egy felnőtt játéka is floppyn :)

Amit nagyon szerettem volna az a Simon's basic. Ennek hiányában finomgrafikus módban pixelről pixelre raktam össze a rajzokat. Azt hiszem színt csak egy 8x8-as csoportnak lehetett adni :) A CRT interlace miatt nem volt mindegy, hogy melyik szín mellé melyik szín került, mert képes volt összemosódni. Több oldalas POKE utasítások... ráadásul kikapcs. után sokáig benne maradtak a memóriában azok a képek. Percekig kellett kikapcsolva hagyni a gépet, hogy ne az előző rajz köszönjön vissza következő indításkor :)