( dyra | 2021. 09. 27., h – 18:06 )

Nem nem csináltak. Szőlőt termesztettek amit eladtak egy nagy feldolgozónak. Így volt belőle "zsebpénz". A nagy feldolgozó megszűnt rengeteg kisebb pincészet van. Mi ezzel a probléma? Az, hogy nem tudnak komolyan mennyiségben szállítani sehova. Nincs volumen. Éppen most jellemző az, hogy boldog boldogtalan csinál bort. Amit kisebb piacokon tud értékesíteni a kereskedelmi láncokhoz nem tudnak bekerülni mert nem tudnának eleget szállítani és nem versenyképesek a nagy bortermelő vidékekkel. Megjegyzem még a régi rendszerben is kicsinek számítottak.

Egerben hagyománya van a szőlő termesztésnek. Biztosan igaz az országra nézve, hogy te vagy az átlag de egy borvidéken ez nem feltétlen volt/van így. Bár mivel már jó pár éve kiszorultak a polgárok ebből a lehetőségből természetesen évről évre csökken azok száma akik még szeretnének ezzel foglalkozni.