( gyu | 2021. 09. 26., v – 02:39 )

Ezt hol lehet megtalálni?

choco install what?

Vagy valahol, valami beépített cucca a windows-nak és feature-t vagy valamit kell engedélyezni, és feltelepíti? (Fejből nem emlékszem a terminológiára. De rémlik, hogy valahol van neki valami management cucca, mint ahol pl. az AD/DC role-t is lehet neki engedélyezni, meg hasonlók.)

 

Eddig git bash-t telpítettem minden windowsra, amivel dolgoznom kellett, mert az is openssh-t hoz magával.

De multitab-ot az nem tud. Használtam valami mást a multi-tabra egy időben, de annak a nevére nem emlékszem, és nem is voltam 100%-ban elégedett vele, mert less és más scrollozások között nem úgy viselkedett, mint azt egy terminálablaktól elvárnád, és külön ablakban kellett egy tiszta git bash-t is indítsak, ha ilyesmi kellett.

Jah, és ha jól rémlik, akkor a ControlMaster meg még nekem sem a git bash-os openssh alól nem ment, sem a wsl-beli openssh-ból. Viszont a wsl-beli openssh meg még valami másban is bugos volt, amire már nem emlékszem, de az is socket-kezelés körüli móka.

Ami meg egyelőre amolyan unikornisnak tűnik, hogy a rohadás yubikey-emet működésre bírjam windows alatt, hogy működjön ssh-ra. Linux és BSD alatt ha teljesen zavartan, kialvatlanul, nulla fókuszálóképességgel felébredek, és úgy kell összeguglizni újra, hogy hogy kell csinálni, mert ezer éve nem kellett hozzányúlni, de új gép és nincs hol megnézni, akkor is megvan worst case scenario fél óra alatt.

De windowson meg még csak olyanról sem hallottam, aki használ yubikey-t ssh-ra. :'(