( zeller | 2021. 09. 25., szo – 14:02 )

"Aham, szóval akkor ajánlod te is a push üzenet használatát? Vagy maradsz az SMS-nél? Mert eddig ami hozzászólást írtál, az mind arról szólt, hogy legyen SMS, mert az jó" Azt írtam, te nagyonkötekedős barom, hogy a push működésének, az üzenet célba juttatásának több feltétele van, mint az SMS-nek. És ha lehet,a kkor azt választom, ami kevesebb extra feltételt igényel.

"Na, ha van 2G és tud telefonálni, akkor van internet is" - Nem. Attól, hogy van GSM, még  GPRS/EDGE nem biztos, hogy van - viszont telefonálni már lehet.

"Oszt ennek így összességében mi köze az SMS vs push notification meccshez? Ezt így lehetetlen megcsinálni push notification használatával? Csak SMS csatorna esetén lehetséges?" - Azt írtad, hogy kvázi mehet nekik a push vagy az e-mail. Nem, nem mehet, hanem célszerűen az adott helyzet/időpont alapján dől el, hogy kit, hogyan kell/lehet tájéékoztatni. Nem értesíteni, hogy baj van, hanem tájékoztatni arról, hogy baj van, és az mit okoz, milyen lépéseket tesz az illetékes terület az elhárítására, satöbbi. És ha az üzemeltetési vezető épp olyan helyen van, ahol a push nem éri utol, attól még kell tudnia arról, hogy gáz van. Lehet persze azt mondani, hogy az ügyeletes mérnök hívja fel a főnökét, miután tájékozódott arról mekkora a zacc, de neki (mármint az ügyeletes mérnöknek) is értesülnie kell az eseményről valahogy - akkor is, ha épp nincs mobilnetje a telefonján... (Tudok mondani olyan helyet az országban, ahol van drótos net,d e a mobilnet épületen kívül is esetleges...)