( persicsb | 2021. 09. 24., p – 18:50 )

"de ahhoz mégis elegen, hogy a munkájukra építsen a Netflix."

Tegyük fel, hogy minden ember, akinek a FreeBSD-s munkájára épít a Netflix, előfizet a Netflixre.  Ha mondjuk van kétezer FreeBSD fejlesztő (nincs ennyi), és mindegyik előfizet (nem fog), akkor abból a Netflixnek éves szintem 2000 * 14 USD * 12 = 33600 dollár bevétel (a profit ennél kevesebb, hiszen az a 3E ember erőforrást is foglal).

Namármost, ez kb. 2-3 amerikai fejlesztő bére a munkáltató oldaláról (adókkal, minden szarral együtt).

A valóságban van kb. 500 FreeBSD fejlesztő, akinek a munkájából (amely munkát sokan persze fizetésért csinálnak ám, nem csak úgy) a Netflix profitál. Persze ezen fejlesztők egy részét eleve a Netflix fizeti. A valóság az, hogy ha minden olyan FreeBSD fejlesztő, akit érdekel a Netflix, előfizetne Netflixre, akkor 1 fejlesztő éves bére sem jönne össze. Szerinted ez az egy fejlesztő képes lehet arra, hogy az összes olyan böngészőt, amit az 500 előfizető használna (és annak minden verzióját) támogatni tudja?

Egész egyszerűen nem éri meg nekik támogatni kliensoldalon ezt a niche platformot. A szerveroldali kódok támogatására több pénzt tolnak bele, mint amennyi bevétel befolyna a FreeBSD felhasználóktól.