( Dolphy | 2021. 09. 24., p – 11:55 )

Ez közös ügy

Erdekes kerdes ez. Letezik ilyen Magyarorszagon egyaltalan? Kepesek itt barmiert is vagy egymasert kiallni az emberek? Vagy inkabb az van, hogy dogoljon meg a szomszed tehene fuggetlenul attol, hogy az enyem megdoglott-e. Inkabb tiporjuk egymast a sarba, csak hogy nekunk egy kicsit jobb legyen. Plakatoljunk idiotasagokat, mikozben szarjuk a gyerekeket magunkbol, hogy felvehessuk a CSOK-ot. Fizetjuk a 400 Ft-os benzint a 3 literes terepjaroba es vesszuk a karton cigit, mert egyszamjegyu az SZJA. Akinek nincs ra penze, az annyit is er. Tapossuk a foldbe a kulfoldieket, az egyetemeiket zavarjuk haza, verjuk meg a buzikat es zarjunk taborokba menekult csaladokat kereszttel a nyakunkban es bibliaval a zsebunkben elegedetten csettintve a vasarnapi mise utan.

Kozos ugy, tehat aki nem lep egyszerre, mehet Godeny utan a bortonbe. Targyalas sem kell, mert aki mast mer mondani az remhirt terjeszt.

Nem baj, ha ezrevel mennek el EU dolgozok egy allitolagos vilagjarvany kozepen, mert vakcinaval ez is belefer. Az egeszsegugy folyamatosan a teljesitokepessege hataran van, de szerencsere onnan egyik iranyba sem mozdul el. Soha. Akarhanyan vannak beoltva es akarhanyan dolgoznak a szakmaban.

Nem, ebben az orszagban nincs olyan, hogy kozos ugy. Embereknek vannak kulon-kulon ugyeik egy zero-osszegu jatekban. Ha o veszit, akkor en nyerek es mas nem szamit.

Igazabol nem is tudok nagyobb alszentseget most elkepzelni annal, mint hogy #vigyazzunkegymasra.