( TCH | 2021. 09. 23., cs – 14:02 )

Nem tudtam hogy a képzeleteinkben létező technológiával érvelünk. :)

Nem képzelet, hanem feltételes mód. Mitől lenne lehetetlen, hogy legyen jobb és olcsóbb teszt? Hacsak nem az, hogy ezt a kérdést direkt fektetik azok, akik irdatlan mértékben profitálnak a járványból. (Hint: gyógyszergyárak.) Amúgy a mindentől megvédő oltás az nem képzeletbeli?

Persze hogy nem. Már sokkal ezelőtt megirtam hogy jogod van kérdezni, kételkedni és nem oltani. És vállalni ennek a következményeit. Mint ahogy az oltást felvevők is vállalják. Ebben szimmetrikus a gondolkodásom.

Akkor mit osztogatod itt a házi feladatot, hogy mindenki takarodjon oltatni, vagy haza?

Én a járvány hivatalos végéig FFP2 maszkban megyek minden olyan helyre és közösségbe, ahol oltatlanok/veszélynek kitettek vannak. Mivel tudom, hogy terjeszthetem oltva is. Nem is állitottam ennek az ellenkezőjét.

De mégis úgy érvelsz, mintha az ellenkezője lenne igaz.

Azt próbálom verni, hogy menjen el mindenki oltani, mert annál jobban áll a társadalom a járvánnyal szemben. Se többet, se kevesebbet.

Kivéve, ha a vírus ilyen sebességgel mutálódik. Mire mész egy a vuhani variáns ellen szóló oltással, ha az a variáns már rég eltűnt és helyette a vuhanira szóló vakcinákra immunis indiai variáns van?