( TCH | 2021. 09. 23., cs – 13:45 )

Attól hogy a felmerülő ezer kérdés közül egyre azt mondják hogy nem tudják, a többiben még nyugodtan viseljék a tekintényt és a dolgok megmondásának jogát.

Ebben a kérdésben ennyit róla, mint döntő faktorról, mert nincs konszenzus.

A többire meg csak összefoglaló válaszom van: az orvostudomány, az oltások és a társadalmi jelenségek az analóg világban zajlanak, nincs biztos és biztos nem, olyan van hogy vedd fel az oltást mert x millióból csak egynek árt, de a közösségnek egyértelműen jó, olyanok vannak hogy a tüneteket döntő többségben csökkenti, olyanok vannak, hogy ha szinte mindenki beoltja magát akkor a járvány sokkal jobban alakul... stb.

Ez most mire válasz? Ez semmire sem válasz. Az oltás a te biztonságodat növeli (ha növeli), nem a társadalomét. A társadalomét az növeli, ha ki tudjuk szűrni a fertőzötteket.

Ha te nem tudsz a biteken kivül, analóg gondolkodni és elfogadni az olyan mondásokat, amik jórészt érvényesek, akkor a járvány meg az oltások, meg az orvostudomány nem neked való terület.

Na mi van, elfogytak az érvek, hogy jött a személyeskedés? Ennyi erővel én meg azt mondom, hogy ha neked csak a mainstream vallásos felszopása megy, akkor neked semmilyen tudomány se való.
Az a kurwa nagy baj, hogy ez az egész oltási kiskönyvesdi nemhogy jórészt nem érvényes, de egyáltalán nem. Járvánnyal állunk szemben. A járványt úgy állítod meg, ha lokalizálod a gócpontokat (a fertőzötteket). Az oltás az immunbooster, arra való, hogy ha elkapod, lehetőleg ne pusztulj bele. De elkapni elkaphatod és terjesztheted.

Ez nettó marhaság. Csökkenti a tüneteket. Azért van. Még azt is kimérték neked, hogy arányaiban hány embernél hány százalékban. (HF: utánanézni)

Jó reggelt, leírtam, hogy "Maximum nem köhögsz/tüsszögsz annyira, mint a másik ember, de amúgy simán kilélegzéssel is fertőzöl, bocs." (HF: leszállni a kurwa magas lóról és megtanulni olvasni)

Lásd az első felvetésem. Nem fogsz kapni senkitől egybites biztos igen, biztos nem válaszokat. Ez nem az a terület.

Demagógián kívül bármi? Nem egybites válasz kell, hanem a legbiztosabb megoldás, az meg az, ha a fertőzötteket detektálod, nem az, hogy elhiszed, hogy az oltási kiskönyv megakadályozza, hogy megfertőződj és megfertőzz másokat.