( dyra | 2021. 09. 23., cs – 13:40 )

Szerkesztve: 2021. 09. 23., cs – 13:45

Jól van már gyerekek. Mintha egy másik országban élnénk. Ki írta ezt ki? Magyarországon nem működik a maszk. Nem vesznek az emberek nem cserélik ahova kell egyet begyűr a zsebébe és hónapokig használja. Tisztelet a kivételnek. Ez nem Ausztria vagy Németország. Itt a boltban a legnagyobb járvány idején is a seggednél álltak a pénztárnál és a pofádba lihegtek a buszon  fertőtleníteni se nagyon sikerült a többségnek. Lehet itt csinálni ezt a maszkos palávert csak nem visz előre.

Az oltás szintén nem működik (a teljes lakosságnál sose lesz nyájimmunitás). Csak a környezetemben több nyelvet beszélő több diplomás ember van aki nem oltatja be magát tolja neked az összeesküvéselméleteket stb.. a családomban többszörös krónikus beteg anyós és após engem félt meg az asszonyt mivel be vagyunk oltva de rajtuk kívül is ismerek nem egy ilyen embert.

Le kell sz*rni az egészet. Kinyitni fullba mindent. Nálunk már sokkal nagyobb bajt okoz, hogy nincs rendes orvosi ellátás se a háziorvosoknál se a kórházakban. Sokan meghalnak COVID-ban de sajnos menthetetlenek. Aki egy oltást nem képes felvenni ennyi idő után miközben kismillió bizonyíték van a hatásosságára azzal nem lehet mit kezdeni ellenben annyi más betegség van ezen kívül, hogy az egy idő után már kezelhetetlen lesz.

El kell engedni mindent védekezést. Nem vagyok Orbánista de ebben igaza volt nálunk csak az oltás működik. Akinek az nem kell azzal szó szerint nem tudunk mit csinálni. De igen. Imára kulcsoljuk a kezeinket és imádkozunk. Ennyi.