( Gyuszk | 2021. 09. 23., cs – 13:36 )

"Ha vitatott, akkor ennyit az orvostudományról, mint döntő faktorról, hisz nincs konszenzus"

Attól hogy a felmerülő ezer kérdés közül egyre azt mondják hogy nem tudják, a többiben még nyugodtan viseljék a tekintényt és a dolgok megmondásának jogát.

A többire meg csak összefoglaló válaszom van: az orvostudomány, az oltások és a társadalmi jelenségek az analóg világban zajlanak, nincs biztos és biztos nem, olyan van hogy vedd fel az oltást mert x millióból csak egynek árt, de a közösségnek egyértelműen jó, olyanok vannak hogy a tüneteket döntő többségben csökkenti, olyanok vannak, hogy ha szinte mindenki beoltja magát akkor a járvány sokkal jobban alakul... stb.

Ha te nem tudsz a biteken kivül, analóg gondolkodni és elfogadni az olyan mondásokat, amik jórészt érvényesek, akkor a járvány meg az oltások, meg az orvostudomány nem neked való terület.

"Ad 1. Ez nem józan paraszti ész, mert spekuláción alapul; honnan veszed, hogy elmarad a köhögés? Maximum nem köhögsz/tüsszögsz annyira, mint a másik ember, de amúgy simán kilélegzéssel is fertőzöl, bocs."

Ez nettó marhaság. Csökkenti a tüneteket. Azért van. Még azt is kimérték neked, hogy arányaiban hány embernél hány százalékban. (HF: utánanézni)

"Ad 2. Meg kéne érteni végre, hogy a "kevésbé" kevés az üdvösséghez. A 0%, aki garantáltan nem terjeszti. Ki 0%-os? Az, aki nem fertőzött. Tehát nem oltási kiskönyvet kell kérni, hanem negatív tesztet. Ilyen kurwa egyszerű. Ez a józan paraszti ész."

Lásd az első felvetésem. Nem fogsz kapni senkitől egybites biztos igen, biztos nem válaszokat. Ez nem az a terület.