( gergov | 2021. 09. 22., sze – 22:49 )

Arra, hogy nem értelmetlen előírni valamelyik csatlakozó használatát, mert így csak akkor lehet majd lecserélni, ha valahol valami nagyokos rábólint, mert tényleg lényegesen jobb, mint a régi.

Én részemről örülök, hogy történt egy egységesítés, mert így egyrészt össze-vissza tudom használni a töltőimet, másrészt ha épp nincs nálam a sajátom, de nagyon kell, akkor jó eséllyel tudok egyet kérni valakitől (valójában én szoktam kölcsönadni, de ez most nem számít). Nekem ez többet ér, mint az, hogy valamilyen állítólag innováció miatt valaki tönkretegye ezt az átjárhatóságot. Nekem egyáltalán nem hiányzik az az időszak, amikor gyakorlatilag minden hordozható vacaknak saját, csak vele kompatibilis töltője volt.

Nem hiszem, hogy egy ilyen előírás megöli az innovációt, hiszen a USB microt is sikerült C-re cserélni, ezzel megoldva még azt a szörnyű problémát is, hogy csak egyféleképp lehet bedugni (amúgy worksforme, ránézek és egyértelműen látszik, hogy jól tartom-e). A PD támogatással pedig sikerült biztosítani, hogy telefonok esetében belátható időtávon belül ne nagyon legyen gond a töltési teljesítménnyel.

Egyébként tőlem aztán innováljon bárki bármit, csak az innovatív új csatlakozó mellett legyen ott egy Type-C is. Vagy használja azt a csatlakozót és legyen kompatibilis a "rendes" töltőkkel is. Van is erre példa, már nem tudom melyik telefon, ami a saját töltőjének gyakorlatilag direktben kivezeti az akkutelepe kapcsait, de ha "hagyományos" töltőt dugsz bele, azzal is feltöltődik, csak lassabban. Nekem ez így pont megfelelne.