( Hevi | 2021. 09. 22., sze – 18:54 )

Az alapozás tovább folytatódik:

A Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia az Egyesült Államokban a konzervatívok legfontosabb politikai rendezvénye, mondhatni, ez a republikánusok „seregszemléje”. Jövő tavasszal a magyar főváros ad otthont a rendezvénynek.
 

2022 márciusában Budapestre érkezik a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia, amely az Amerikai Egyesült Államokban (USA) a konzervatív oldal legfontosabb politikai rendezvénye – jelentette be szerda délután Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igaztatója és Dan Schneider, az American Conservative Union (ACU) ügyvezető igazgatója.

(...)

Szánthó Miklós a sajtótájékoztatón arról beszélt, a CPAC olyan volumenű rendezvény, ahol az aktuális republikánus elnökök, volt elnökök – Ronald Reagantől kezdve – mindig felszólalnak. 

(...)

Ez a rendezvény is rámutat arra, hogy Magyarország a konzervatív reneszánsznak a motorja. Bízunk benne, hogy az első, Európában megrendezett CPAC nagyot fog szólni – fűzte hozzá.

Dan Schneider a szerdai sajtótájékoztatón arról értekezett, Európában még azért nem rendeztek CPAC-et, mert nem voltak biztosak abban, hogy az az üzenet, amit képviselnek, biztosan eljut az érdeklődők felé.

Az ACU ügyvezető igazgatója úgy véli, Magyarország és Budapest kiváló helyszín lesz, mert itt nem csupán őrizik a múltat, új dolgokat is kipróbálnak.

(...)

Mandiner érdeklődésére, hogy tudniillik van-e esély arra, hogy Donald Trump jövőre Magyarországra látogat, Szánthó Miklós úgy reagált: bár a CPAC még szervezés alatt van, de a cél, hogy sok országból invitáljanak Budapestre konzervatív politikusokat, tudósokat, újságírókat és influenszereket. Hogy kik fognak eljönni, az a következő hónapokban dől el, de mindenképp magasra fogunk lőni – tette hozzá.

https://mandiner.hu/cikk/20210922_alapjogokert