( sedder | 2021. 09. 22., sze – 18:13 )

Nem teljesen ertem mire akarsz kilyukadni.

Az en "vilagnezetem" az ebben a threadben, hogy az Apple felolem adjon el azt amit akar. Akar nem-szabvanyos USB eszkozoket is, egeszen addig, amig nem allitja, hogy marpedig az o termekuk az USB szabvanynak megfelel. Ha az allitja, hogy ok megfelelnek az USB szabvanynak, de a valosagban megsem, akkor lehet perelni oket a vasarlo megtevesztese miatt.

(Szemely szerint en nem vasarolok egy Apple termeket sem, mert tudom, hogy nem lesznek kompatibilisek a legtobb USB-s hardveremmel.)

 

Az EU-nak ne legyen semmilyen beleszolasa, hogy az Apple (vagy egyeb masik gyarto) milyen csatlakozot koteles a termekebe forrasztani. Ellenkezo esetben ha jon egy tolto, ami evtizedekkel elorebb mutat, mint ami a jelenleg a piacon van, annak nem lesz eselye sem piaci reszesedest nyernie, hiaba, hogy a fogyasztok meg szivesen hasznalnak a meglevo helyett.

A torvenyi szabalyozast ketfelekepp lehet kiboviteni, egyreszt a torveny alapjat kepezo szabvany bovitesevel (ami nem mindig lehetseges), vagy a torveny modositasaval. Egy torvenyt modositani van olyan hosszu folyamat, hogy nem eri meg emiatt egy masik termeket kifejleszteni. Emellett lobbizhat az uj szabvany elfogadasaert, ami rengeteg penzbe kerul.

Ha meg rogton elfogadjak a torvenymodositast egy szabvanyon kivuli megoldas miatt, akkor mi ertelme van a szabalyozasnak?

 

Szoval amikor az Apple azt mondja, hogy egy ilyen lepes az EU-tol kinyirja az innovaciot, akkor a fentiek miatt szerintem igaza van.