( willy | 2021. 09. 22., sze – 11:18 )

Ezzel csak az a baj, hogy mindenki megreked abban a gondolatban amit épp szolgáltat. 100-as embertömegig az SMS értesítés főleg ha a vevő közeg ismert és keveset változik egy működő megoldás, de felette már nem triviális. 

Ennek eredménye az is, hogy sokszor 1-2 emberben gondolkodnak, ahol a visszajelzés lényegtelen, márpedig a legtöbb alkalommal ez szinte a legfontosabb.

A jó megoldás a tiering itt is, amit az erre specializált cégek aprópénzért meg is tesznek (pushover-nek van sms failbackje, nem minden országra, de véletlenül Magyarországra igen :), másik példa a signl4 ami ennél is specializáltabb szolgáltatást ad)

Igen, mindhez kell internet, de nem hiszem, hogy aki ezt komolyan gondolja és értelmes IT team-el rendelkezik annak globális internet problémán kívül aggódni kellene bármiért. Igen, valóban van esélye annak is, hogy a szolgáltató megáll. Mint ahogy annak is hogy az SMS szolgáltatás nem megy. Erre jó a BCP megoldás ami a legtöbb esetben megvan, hisz pont itt is legacy SMS megoldásról kívánnak áttérni.

Nem kell idekeverni a vészhelyzeti jelzést amikor maga az eszköz jelent magáról, vagy zárt környezetből.