( Pixel5 | 2021. 09. 17., p – 08:37 )

Szerkesztve: 2021. 09. 17., p – 08:53

Na akkor ki kritizál kit és mit?

Nem tudom, hogy te hányezer évet akarsz visszalapozni a történelemkönyvben, én arról beszélek, arra reagáltam, ami ennek a topiknak a bevezetője.

Mit akarsz te optimalizálni egy XP-n?

A sok procizabáló, faxnak sem kellő szerviz szolgáltatást letiltani, a swap file méretét fixálni, stb.

"Még a kurva AHCI-t sem ismeri az XP, hogy a szerencsétlen SATA diskeket önerőből megtalálja..."

Képzeld! Az én, hologramos telepítőlemezem, az valahogy megtalálja.

És megjegyzem, van, amikor megéri hardvert venni, pl. amikor a jómunkásember nem a gépre vár, hanem dolgozik.

Na, talán ezt kellett volna a legkevésbé megjegyezned. A jómunkásembernek nem ritkán éppen az jelenti a sokkot, amikor egy jól bevált, működöképes rendszert kell lecserélnie egy ki tudja, hogy, majd mennyire jól vagy nem jól működő, erőforrás zabáló sz.rra.
Annak nem sok értelme van, hogy azért adjon ki valaki mondjuk negyed millát, hogy utána 180 Watt helyett 280-at fogyasztó masina után fizesse a megemelkedett áramszámlát. Számold már ki, napi 10 órán át ketyegő gép esetén. öt éves időtávon mekkora költség ez, aminek hozadéka persze semmi, csak talán az, hogy nyáron jobban kell hajtani a légkondit. És akkor még nem beszéltem arról, hogy nem jó érzés azért fizetni, hogy a redmondi köcsögök egyre erőszakosabban mászhassanak bele a privát szférámba.   

Vannak emberek, akik úgy dolgoznak a számítógépükön, hogy annak sebességével tökéletesen meg vannak elégedve. Miért is kellene nekik azt  lecserélni? Mert ti azt mondjátok?
Látod,  az talán a legnagyobb baj ezzel az országgal, azért annyi itt az alkesz, a depressziós, meg az öngyilkos, mert sokan olyasmit várnak el másoktól, olyan igényeket fogalmaznak meg másokkal szemben, amihez semmi joguk. de nem ritkán még közük sincs. 

Vedd észre, ilyen a ti esetetek is.

Tudom, kibicnek semmi se drága, a buga jakabok meg leszarják, hogy az én windows 95-öm, win98SE-m, Milleniumom,  XP-m, Win7-em jelenértéken bőven negyed milla fölött van, mert ők arra büszkék, hogy életükben nem fizettek szoftverért, és úgy gondolják, hogy mindenkinél ez a természetes. Hát közlöm, nem ez.