( andrej_ | 2021. 09. 15., sze – 22:45 )

A pára le fog csapódni, ami a levegőben van. Az a gyanúm, hogy ez egy nyáron bazimeleg, télen meg bazihideg helyiség, tutira nem lesznek az ottlévő eszközök hosszú életűek, hacsak nem eleve kültériek. Akkor működhet, ha mondjuk télen +8-12 fok alá nem hül ez a helyiség, és nyáron se mászik 30 fok fölé, és még e mellett nem hirtelen hül le, illetve a pára nem csapódik ideoda kifelé ott bent (tehát kell szellőzés mégiscsak valahol).

Egy távoli galaxisban kénytelenek voltunk a gyakorlatilag csak fagymentes épületben járatni a szervereket és nem 1x kaptuk a beépített menedzsmentjük riasztását, hogy 6 foknál jobban lehült a bejövő levegő, vigyázzunk a párával. Volt ott hdd meg ssd is gazdagon, de kibírták, viszont volt szellőzés is bent. Nyáron a klíma működött, illetve adott időben (átmeneti időjárás) egy állóventit odapakoltunk, hogy hajrá.

Ez alapján a hőmennyiség (azaz a hideg) akkora egy lehülő helyiségben, hogy azt mondjuk 100W-nyi hőtermeléssel érdemben nem fogod befűteni, de a környékét sem. Pláne nem, mert a termelődő pici meleg is felfelé fog szállni és beszívja a hideget maga alá.