( Hevi | 2021. 09. 15., sze – 20:42 )

...a frissen kinevezett manager rögtön kérvényezte magának az iPhonet, az iPad-et és a Macbookot. 

Frissen felvett fejlesztőként rögtön kérvényeztem magamnak a MacBookot, amit már az interjúk során is hiányoltam (a cég jelenleg még Win only). Mondjuk egyelőre adtam nekik haladékot, mert ugye az Intel -> Apple Silicon átalakulásnak le kell zajlania, ki kell jönnie a 16"-os min. 32GB memóriával rendelkező MBP-nek, illetve a Dockernek is van még egy-két gyerekbetegsége a platformon. Szóval egyelőre nem erőltetem, de azért max. 1 éven belül jó lenne, ha áttérhetnék egy Mac-re (de jobban örülnék annak, ha már az év vége előtt kezemben lenne a céges Mac).

Egy managernek meg nem csodálom, hogy kell az iPhone, iPad meg a MacBook. Azaz az Apple ökoszisztéma. Nagyon jól együtt működnek ezek az eszközök, és amikor a technológia a kezed alá játszik és nem hátráltat, az sokat dob a produktivitáson és a stressz szint csökkentésén.

Nekem fejlesztőként egy MBP + iPad (Air/Pro) + Pencil elég lenne, bár sajnos az iPad már kívül esik a realitásokon. Annyi, de annyi dolog van, ami Apple platformon már megoldott és brutál egyszerű használni a produktivitás növelésének érdekében, míg ez más platformokon nincs meg.

Nagyon kompromisszumosan egy Microsoft Surface + Stylus tudna hasonló lenni, de na.