( end | 2021. 09. 09., cs – 08:47 )

De hát a birodalmi elit "nemzetbiztonsági szempontú" érdekeinek védelmében a G. legfontosabb szolgáltatása a G. Translate. Ha semmilyen más szolgáltatást nem fejlesztettek volna, akkor is 1000 évre, - ezzel az eggyel(!), - már bebetonozták magukat a hatalmi elit nélkülözhetetlen eszközei közé.

Egy olyan szolgáltatás, amely eredendően az emberek közötti kommunikáció segítésére lett fejlesztve, - és ennél humánusabb célt fejlesztő amióta a világ világ.., valószínűleg még nem tűzött ki, - végül az újkori gyarmatosítás és rabszolgatartás egyik legfontosabb eszközévé válik. - Na.., itt látható, hogy az ember által megvalósított, abszolút humán eszközének használatához milyen gonosz, emberiségellenes(?) nézőpontok fűzhetők. (És természetesen az ilyen célú fejlesztése, tökéletesítése is tovább folyik.)

Akár pl. a maghasadás gyilkolás-célú felhasználását illetően. Nem tudom, van-e ember által kitalált és megvalósított eszköz, amely ne vált volna valaha valakik gyilkosság, háborús népírtás eszközövé...!

Az emberek közötti bármilyen kommunikáció - ráadásul hierarchikus(!) - lehallgatásán csodálkozni, azt kifogásolni, amikor emberiség jó része dolgozik a szoftveres-hardveres megvalósításán??? - Mekkora idealizmus kell ehhez???

Mint ember, újságíró, kém, satöbbi.., legtöbbször (még!) joga van eldönteni, vagy legalább mérlegelni a lehetőséget, hogy nem használ lehallgatható eszközöket. És néha még az sincs!