( termih | 2021. 08. 26., cs – 19:12 )

Szerkesztve: 2021. 08. 26., cs – 19:13

Elővettem magam is Debian GNU/Linux 11-en az ÁNYK-t. Az openjdk-17-jre van telepítve. Fent van az opendk-11-jre, de az update-alternatvies paranccsal nincs beállítva. A java -version-re 17-jön. Feltettem az openjfx csomagot. A nyomtatványkitöltőből a .jar kiterjesztésű fájl szedtem le.

Itt szeretném, megjegyezni, hogy az .rpm csomag leszedése nem telepíti magát az ÁNYK-t, csak a telepítőt. A telepítőt külön el kell indítani. Erre úgy jöttem rá, hogy az alien paranccsal csináltam belőle .deb csomagot, feltette, belenéztem mit tesz fel. Hát felteszi a telepítőt, de nem telepíti. Csak egy sima fájlmásolást csinál.

Felhasználóként, az ~/abevjava könyvtárba telepítettem a programot, végig mentem a GUI telepítőn. Így indítottam: java -jar abevjava_install.jar

Telepítés után az ~/abevjava könyvtárban megtaláltam a szokásos abevjava_start shell scriptet. A scripttel az ÁNYK nem indul, mert az indító sorban van egy --add-modules=java.se.ee rész, ami hibát ad indításkor. Nincs ilyen modul.

Természetesen így elindul:

java -jar ~/abevjava/abevjava.jar

De így nem lesz java.se.ee modul. 

 

Kérdéseim:

Tudja valaki, mire kell ez a java.se.ee modul? Nyomtatvány így is tudtam letölteni, és elkezdeni. Lehet feltöltésnél szükséges?

Esetleg: hogyan lehet ezt a modult pótolni?

A letölthető nyomtatványok közül eltűntek az adóbevalláshoz szükséges nyomtatványok, csak VPOP-os nyomtatványok vannak.  Ennek mi lehet az oka? Másoknál is így megy?