( VincentV | 2021. 08. 20., p – 18:30 )

Ez azért így erős kijelentés. Még ha azt írtad volna, hogy felfigyeltél egy trendre, ami abból áll hogy szarrá belezett EV-ket adnak olcsón (a normálisakhoz képest), és azok dodzsemek, akkor egyet is értenék.

Fent írtam, hogy nekem van egy KIA E-Nirom. Ebből a modellből van sima benzines és dízel is (Niro), pontosan ugyanilyenek, mindegyik egy kényelmes, jól felszerelt, tesztekben is jól szereplő autó, ahogy az EV változat is. Kb. onnét tudnád megmondani hogy EV, hogy megnézed a rendszámot, vagy kinyitom a motorháztetőt, vagy ha mész vele egy kört. És egyébként igen, nyáron is faszányos, és 130-al járok vele pályán. A titok nyitja annyi, hogy nem arra van, hogy naponta megtegyek vele 500-1000km-eket, mert arra alkalmatlan.

Hogy jóval drágább mint a fent említett herélt szarok, vagy mint a benzines/dízel? Hát igen, jóval, de ebben mi a meglepő? Próbálj meg venni pl. UPS-nek otthonra  40-60kWh-nyi lithium akkut, inverterrel, BMS-el, minimum ugyanolyan töltőelektronikával mint ami egy ilyen autóban van. Jelenleg ez van, majd talán egyszer nem ez lesz.