( carlcolt | 2021. 08. 17., k – 14:31 )

Annyi a csavar, hogy az Apple eddig arra mutogatott, hogy akkora a privacy, hogy ok nem tudjak, mit tarolsz a felhoben a kulcsod nelkul, a kulcsodat meg az altaluk nem ismert (csak hash) jelszobol, aztan kesobb approved device azonositokbol tudjak csak meg.

Eppen ezert ok nem scannelhetik ha te nem leptel be.

Igy tortenne az, hogy kovetve a tobbi piaci szereplot, a felhobe feltoltes _elott_ on-device tortenjen ez a kereses. Amit nem is torveny kovetel meg, hanem "illik, mert a versenytarsak csinaljak".

Csakhogy a versenytarsak csak a felhobe feltolt szarjaidat ellenorzik, hogy torvenyserto-e.

Ekozben az Apple a sajat keszulekeden scannelne, amit eddig privacy-vel reklamozott, mert hat eddigi kommunikacioja alapjan lehetetlen kene legyen, hogy eltarolja azokat a kulcsokat, amikkel vegigscanneli a felhoben a fajljaidat.

Tehat ott tartunk, hogy muszaj locally scannelnie felhobe feltoltes elott a fajlokat.

Nos, ezzel egy csuszos lejton el is indultak: "ezek a kephash-ek nem tetszenek a Kinai Nemzetiszocialista Kommunista Partnak, akartok Kinaban tovabbra is iPhone-t arulni? Latjuk mar irtatok ilyen image hash ellenrzo cuccot a lokalis fajlokra". Ahogy az se lenne tul humanus, ha a "privacy" neveben az arab diktaturakban melegporno-hashegyezes miatt lennenek paran megkovezve.