( igiboy | 2021. 08. 12., cs – 21:30 )

Pont, hogy nagyon intuitíven lehet kezelni. Filmet akarsz nézni, akkor meglepő módon arra kell menned hogy [Filmek], sorozatot akarsz, akkor [Sorozatok], TV akkor ki sem találod de a [TV] főmenü kell. Ennyi, semmi más.
Persze elötte fel kell venni honnan is dolgozzon, akár HDD-ről, mert tartasz rajta, vagy akár NAS-ról. Mi merre van meg kell neki mondani. A filmeket pedig célszerű az "Angol neve (év)" formátumban tárolni, bár megtalálja szinte minden agyament röviditéssel is. Természetesen igaz a játékokra, pluginekre, és TV adás beállításokra is. Biztos azt mondod, hogy jó de erre kinek van ideje... a lentebbi esetekben minden egyes alkalommal meg kell csinálnod lényegében ugyanezt a kereséseket. 1 óra alatt nem hogy teljes beállítása megvan, hanem akár távirányító mappelés, vagy olyan dolgok hogy kicsit belenyulsz a skinbe mert rossz a szemed, vagy ilyesmi. Közben pedig IMDB, TVDB és egyéb adatbázisokból megcsinálja a katalógust is.
Még magic remote, vagy airmouse, vagy hasonló sem kell hozzá. Az esetek 99%-ban a TV gyári távirányítója elég. 

DLNA-s TV-n hogy van ez? Valamerre kinyomkodod, hogy source, exit, valamerre megtalálod hogy mutimádia lejátszó vagy ilyesmi, majd keresi a szervert, HDD-t stb... majd ott csatlakozol, kiválaszotd az általad kreált könyvtárszerkezetből amit akarsz és sikerült elindítani. Nekem ez tűnik bonyolultabbnak.

Androidon? Elindítod a kedvenc film lejátszódat és betallózod amit szeretnél, 2-3-4 könyvtár mélységben. Esetleg ha nem kezeli a NAS belépési adatait akkor így járás esete van, és be kell írni minden nap, vagy minden bekapcsoláskor. 

Egyáltalán nem rajongója vagyok, de próbáltam kicsit a TV-s lejátszást, próbáltam az Androidos boxot és az lett a vége hogy mivel erre kell csak akkor ahová lehet LibreElec, vagy hasonló rendszer. Ez indul csak ez van, 100%-ban ez használja a TV minden pixelét. Az új TV-k multimédiás böngészős foshalmaz menüjébe meg ne is menjünk bele, amikor egy HDMI1 --> HDMI2 váltás olyan 10mp-ig tart, de animációval mozog a csatlakozó, na meg kiírja hogy XBOX360. ! WOW ! Ja meg amikor bekapcsolom írja hogy "no pítőr, no" várd meg a szoftverfrissítést, addig semmit nem csinálhatsz, de én HDMI1-en egy STB-t akarok nézni. "no pítőr, no" várd meg a szoftverfrissítést...

Pont a szoftver ergonómiát hozod fel fentebb. Annak egy nagyon rossz példája az UPC HORIZON box, de ha így nézzük a tabletes Android is TV-n kezelve air mouse-al. Miért nekem kell kitalálni hogy mi lesz a jó film lejátszó, vagy online rádió hallgató alkalmazás? Próbáljak ki 20-30-at mire találok egy jót? Az Androidos box mindenre jó, de pont ezér nem kifejezetten egy dologra csinálták. Az android auto, amennyit láttam eddig belőle, az már autós multimédiára és műszerfalra lett kitalálva.
Azért térek ki erre a kérdésre, mert szoftver ergonómiában pont hogy minta lehetne a KODI. Nem csak GUI terén, hanem backend részről is. Ezt csak multimédia fogyasztásra találták ki. Az emulátoros részt is pár éve kezdték el beletenni csak.

Bocsánat hogy ezzel a KODI dologgal szét lett offolva az eredeti kérdés és topic.