( igiboy | 2021. 08. 11., sze – 11:32 )

Amikor első alkalommal megláttam a KODI-t akkor pislogtam, na meg, hogy még egy valamit meg kell "tanulni". Majd rájöttem hogy nagyon jó rendszer amit multimédia fogyasztásra, szórakoztatásra találtak ki. Nem egy android ami 2-3 év mulva, olyan mint egy kehes ló, meg össze vissza kell rá keresni különböző felületü programokat, akár csak egy alapvető film lejátszásra is, vagy annak katalogizálására, kereshetőségére. Persze egy DLNA-s, lejátszóképes TV és NAS is érdekes, de az sem KODI.

Végül eléggé hamar úgy láttam, hogy a KODI az a felület ami ügyesen, és gyorsan és intuitíven használható. Ha pedig valami nem tetszik akkor testre szabható. Nem csak a skinezésre gondolok, hanem akár távirányító át-mappelésére. Vagy egyedi plugin írására.

Én gyors fejszámolással 5 helyen használok KODI-t van ahol csak NAS és internetes videók végpontja, de van olyan hely is, ahol műholdas adást nézek vele. A csatornaváltása gyorsabb mint egy szolgáltatói box, és egy ENIGMA2-es box-nál is. PlayStation BT kontrollerrel pedig használom SNES, NES, PS1, SEGA, stb... emulátorral játék konzolnak is. 
Ezt androidon vagy más rendszeren 256 applikációval tudnám elérni. Filmet akarnék nézni és indítsam a film nézőt??? Itt filmet akarok, sorozatot, vagy épp TV adást, akkor oda megyek a menüben és két gombnyomás mulva azt nézem amit akarok. 

Ezeken a TV-ken nem láttam még a TV saját menüjét sem, mert lényegében a KODI a teljes tartalomfogyasztásért felelős felület rajta. 1 db távírányítóval. Ha kell akkor gépről vezérlem, (chrome plugin is van), vagy telefonról. 

Sőtt autómba amibe egy 2003-ban csúcsnak számított navigációt tettek (2D-s), kicseréltem a kijelzőt egy fullHD HDMI-sre, egy nyomtatott tokkal. Ott is kodi a lejátszó. Dobtam hozzá egy CAN illesztőt így gyári középkonzolban lévő kezelője lett az irányítója.

Ennyire rugalmasan átalakítható és használható rendszert rég láttam már mint a KODI. Például a napokban tapasztalat Cardinak&ERSTE Vica appjához képest a KODI maga az űrtechnika. (azt még működőképesre sem tudják megcsinálni, de használnod kellene)