( bodnarj | 2021. 08. 04., sze – 20:12 )

Nekem ez teljesen jó lenne és a legtöbb ügyfelünknél így van. 

Viszont mi csak fejlesztünk és más üzemeltet. És mivel a fő ügyfélkörünk a KKV-k azon belül is a 2. k vagyis a középvállalatok, akik jellemzően külsős "rendszergazdát" alkalmaznak sajnos néhány nem feltétlenül áll a helyzet magaslatán. Így a héten történt egy olyan eset, hogy ügyfél szervere leállt és mikor újra elindították valamiért az addigi Europa/Budapest időzónát szépen átállították UTC-re. És mivel mind az alkalmazásunk , mind az adatbázis szerver Europa/Budapest időzónát vár így igen érdekes idők rögzültek az adatbázisban. 

Szóval az ellen, hogy nem pontos az óra illetve hogy nem Europa/Budapest van beállítva lokál időzónának mint fejlesztő semmit nem tudok tenni, de ha valami rossz lesz emiatt (mondjuk a NAV-hogy nem jó dátummal és/vagy idővel mennek be az adatok) akkor tuti lesz anyázás felénk is hogy szar a program.

Annyit viszont tehetek, hogy az alkalmazásból egy hivatalos ntp szervertől elkérem a pontos időt, összehasonlítom a lokális idővel ami az alkalmazást futtató szerveren van lekérem, hogy rendszer időzónája az Europa/Budapest-e és ha valamelyik sántít akkor lehet üzenni az illetékesnek, vagy adott esetben akár minden funkciót letiltani.

Ezt próbálnám a fenti módon megvalósítani, de az ott leírt két tényező ezt némileg befolyásolja

Szóval én egyáltalán nem akarom a szerver óráját állítani, csak meg akarok győződni róla, hogy pontosan jár ez és az időzónának az van beállítva amit elvárunk.