( zeller | 2021. 08. 02., h – 15:14 )

Nézd, egy átlagos üzleti kategóriájú Dell notebook-ot nyúzok, annak a tulajdonságait írtam le. Te leragadtál a listából azon, hogy smartcard+nfc+biometria - ami egyébként a "jó ha van" kategória, de pl. egy beépített 4G modem az ennél sokkal fontosabb. Tudom, mobilról osztott net... Máris két eszköz merül/van használatban...

"4k videót vágsz rajta több sávban" - videóvágáshoz a notebook kifejezetten szuboptimális eszköz szerintem - gondolom ehhez megfelelő méretű(!) külső megjelenítőt használsz, mert 15"-on a 4k... Mondjuk úgy, nem mutatja meg sem az erényeit, sem az esetleges hibákat.

"kipróbáltad a tapipadot, nem jött be, ez van. End of story." - Igen, end of story, mert egy átlagos üzleti nótos tudását csak kábel- és rádugott kütyüdzsungellel tudja a naccerű mekbuk, hiába van rajta elvileg qrvajó tacspad, ha olyan dolgok hiányoznak, amiket használni szeretne az ember (egyébként amikor sok-sok éve videóvágáshoz volt szerencsém, akkor nem tapipad volt, hanem trackball meg tekerők... Oké, az célhardver volt...)