( Raynes | 2021. 08. 01., v – 16:49 )

Milyen igaz. Sőt, lassan már egérre se, mivel a legtöbb ember notit használ touchpaddel vagy ritkábban trackpointtal, vagy esetleg touchscreennel, akár laptop, akár táblagép. Én meg aztán extrém véglet vagyok, hogy keyboard only terminálos + tiling WM-es workflow-m van, még touchpadot se nagyon használok, még böngészőben is vimlike pluginnel tolom.

Egeret már csak akkor csatlakoztatok, ha játszok, de ahhoz is szükség nagyon sok éve semmilyen egérpadra, 1-5 ezer forintos, olcsó, 1000 DPI-s, 3 gombos, USB-s, generic (noname, Hama, Genius, Logitech, MS), vezetékes vagy anélküli optikai egerek elmennek akármilyen felületen, lakkozott, lakkozatlan fa asztal, fém  lap, lepedő, egyéb szövet, stb.. Nem igényelnek külön egérpadot, eleve a szenzor olyan bennük, hogy letapogat bármit, aminek minimális fokban van valami mintázata, és nem töri meg teljesen optikailag a fény útját. Plusz pár grammosak, meg kitartanak örök élet +1 napig.

Az egérpad már csak spéci gaming egerekhez fontos, meg régen a golyósakhoz volt, mert azok alá tényleg kellett pad, hogy ne csússzon a golyó, meg ne szedjen fel, és vigyen fel a görgőkre annyi szutykot.