( renard | 2021. 08. 01., v – 11:47 )

Ne tegyünk úgy, mintha lenne a néhány fős kormányzat, meg lenne a nép

Nem teszünk úgy. Jelenleg ez így van. Soha nem lesz olyan kormány, akivel mindenki elégedett, viszont most szinte csak azok elégedettek, akik megeszik a kormány populista szövegeit.

 

amikor a külügy igyekszik hazahozni az ostoba magyar szurkolót Németországból, nem aszerint hozza haza vagy sem, hogy kire szavazott a szurkolónk 2018-ban

Nem hát. Azért hozza haza az ostobát nagy csinnadratta közepette, mert ez is tetszik a szövegeiket kajálóknak. Még adják is az ostobák alá a lovat.

 

Bár tudom, divatos a kormányt a nép ellenségének tekinteni, csak ez ostobaság, hiszen épp a nép választotta meg többséggel. Nem mindenki, de a legtöbben.

Úgy teszel, mintha nem lennél tisztában a fogalmak jelentésével, mintha nem menne a számtan, pedig még matematikából is komoly dolgokat tanítottak neked.

Egyébként attól még lehet a nép ellensége egy kormány, mert korábban lehazudta a csillagokat is az égről a megválasztásáért. "Pay no attention to what I say to get elected."

 

Akinek annyira ellenség, azoknak nyitva vannak a határok, nem jár érte munkatábor.

Fordítva ülsz a lovon, az emberek négyévente elzavarhatják az "annyira ellenséget", csak ehhez kevesebb birka kellene. Persze az is járható út, amit mondasz, sokan el is mentek már, és nem is kívánkoznak ide vissza.